facebook

Huurbeheer

Wij helpen u het rendement van uw onroerend goed patrimonium te verhogen

Het team professionals van Latour & Petit ontlast u van het beheer van uw onroerend patrimonium en wordt het eerste aanspreekpunt voor uw huurders

De drie belangrijkste pijlers van de door ons aangeboden beheersdienst zijn: het financieel pakket, het pakket comfort en de optie werkzaamheden. Daarmee gelijklopend en in samenwerking met onze verhuurdienst zorgen wij tijdig voor het zoeken van nieuwe huurders (samen met de daaraan verbonden gebruikelijke diensten zoals de opmaak van de plaatsbeschrijving, het opstellen van het huurcontract enz….)

Latour & Petit biedt u een professionele en allesomvattende dienst aan om u in volle vertrouwen in uw onderneming bij te staan

Hoe werkt Huurbeheer?

FAQ

Zelf een goed beheren vergt tijd en juridische kennis. Immers, u zal een huurovereenkomst moeten opstellen, verzekeringen moeten aangaan, de betaling van de huur opvolgen, enz. Als u hiervoor de tijd noch de kennis ter zake heeft kan u een beroep doen op een expert in vastgoedbeheer die al deze taken voor u op zich kan nemen.

U zal een kopie van uw identiteitskaart moeten voorleggen alsook een arbeidscontract of een andere bewijs dat uw solvabiliteit bewijst.

Het belangrijkste bij de keuze van een huurder is zijn solvabiliteit, zijn mogelijkheid om de huur te betalen. In het algemeen stelt men dat het salaris van de huurder 3x hoger moet zijn dan de maandelijkse huur om zonder problemen te kunnen betalen. Wij raden u aan de bewijzen van zijn mogelijkheden te onderzoeken teneinde u van zijn solvabiliteit te kunnen garanderen.

Elk type vastgoed kan een goede investering zijn, of het nu een garage is, een parking, een appartement, een huis, een gebouw of iets anders. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Aan u om het best passende type investering te kiezen. Uw eigen toekomstige projecten zullen het type investering bepalen dat het best aan uw wensen tegemoetkomt. U moet wel in gedachten houden dat de situering een zeer belangrijk punt is bij een vastgoed-investering. Zie er dus op toe dat uw goed zich in de nabijheid van winkels, scholen enz. bevindt.

Wij raden u aan eerst te kopen ipv eerst te huren. Immers, een goed vinden dat u aanstaat vindt men niet zomaar onmiddellijk. Het is dus beter zijn tijd te nemen om een passend goed te vinden en dan de huidige woning te verhuren.